WEES BEVLOGEN EN MAAK VAN JE WERK EEN FEESTJE

4 tips voor meer plezier in je werk

Karen Arkesteijn, HR manager bij Mojo, vertelt het in PW Gids: er is een keerzijde aan gedrevenheid. Veel organisatie zouden wensen dat zij de medewerkers hebben met een bevlogenheid zoals bij Mojo. Een heerlijke organisatie om te werken lijkt het mij en dat hoor ik bevestigd.

Soms sta ik te kijken waar een persoon bevlogen van kan worden, maar elke keer vind ik het weer heerlijk als iemand met veel enthousiasme over een onderwerp kan spreken. Bij de een beginnen zijn ogen helemaal te glimmen als hij spreekt over vogels en vertelt over de reizen die hij maakt om vogels te spotten en zijn lijst van soorten die hij in levende lijven heeft mogen aanschouwen aan te vullen. Bij de ander ligt de passie in het werk, zoals bij de collega’s van Karen.

Heb je de bevlogenheid in het werk, dan is het handig om te letten op die keerzijde van de gedrevenheid, de valkuilen die dat met zich mee brengt. Er zullen tijden zijn dat je zo meegesleurd wordt in de leuke dingen van je werk, dat de aandacht voor de privé situatie uit het oog verloren wordt. Dan is het handig (spreek ik uit eigen ervaring) dat er iemand aan je jasje trekt en aangeeft: ‘Hé, ik ben er ook nog’ of ‘Er zijn ook leuke dingen naast je werk’.

Ik heb ook meegemaakt dat de bevlogenheid zat in een onderdeel van iemands leven buiten het werk, in de sport. Helaas resulteerde dit in minder functioneren in zijn functie binnen het bedrijf. Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een functie, waar je de twee werelden bij elkaar kan brengen en die gedrevenheid (weer) kan vinden.

Dus ga op zoek naar waar je vrolijk van wordt, naar datgene wat je doet wanneer je de tijd vergeet. Heb je dat al in je werk, dan zie je dat de dagen vliegen en de waardering bijna als vanzelf komt. Heb je het niet: (nogmaals) GA OP ZOEK. Laat het jouw omgeving weten waar je energie van krijgt. Je krijgt vanzelf dan reacties die jou ideeën geeft om net dat ene stapje te maken die je helpt jouw bevlogenheid toe te passen in je werk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s