Veelzijdig

Afgelopen week sprak ik met iemand over mijn werk. Het coachen, de begeleiding van onderzoekers bij het LEI, het begeleiden van bedrijven en individuen in duurzame inzetbaarheid, de advisering aan MKB bedrijven en mijn HR ondersteuning aan Plastopil. Hij reageerde met: “Zo, dat zijn een aantal ijzers in het vuur! Hoe houd je overzicht en al die ballen in de lucht?”.

Ik vertelde hem dat ik dat geleerd heb bij mijn laatste werkgever: Hercules International Ltd. Ik werkte daar op een vestiging waar bijna alle Business Units aanwezig waren. Binnen Hercules waren de Business Units eigenlijk aparte bedrijven. Ik vergeleek het wel eens met een flatgebouw met allemaal trappenhuizen.

Flatgebouw IJmuiden

Heb je zaken gedaan bij de ene Business Unit, dan loop je even via de buitenkant naar het volgende trappenhuis en doe je zaken bij de andere Business Unit. De verschillen tussen de Business Units waren groot, andere werkwijzen, andere culturen. Het was uitdagend, maar ook heel erg interessant en leerzaam. Een leuke tijd en het op deze manier werken heeft me heel goed voorbereid  op het werken als ZZP-er.

Als je kijkt naar de rode draad in mijn werk, dan zie je dat alles te maken heeft met de juiste man/vrouw op de juiste plek. Het vinden waar het bloed sneller van gaat stromen of wanneer iemand de tijd vergeet wanneer hij of zij aan het werk dat levert inzicht in waar iemand het best tot zijn of haar recht komt. Om vervolgens zo’n plek te vinden waar dat goed van pas komt is datgene waar mijn bloed sneller van gaat stromen en wat me de energie geeft om alles en nog meer te doen. Het vinden van de juiste plek maakt dat mensen duurzaam inzetbaar blijven. Laat dat nou juist een van mijn specialiteiten zijn…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s