Project Duurzame Inzetbaarheid

November 2017

Het eerste deel van het project Duurzame Inzetbaarheid is afgerond. Twee groepsbijeenkomsten, waarin de medewerkers kennis hebben gemaakt met Duurzame Inzetbaarheid en wat nu bevlogenheid is.

Naast de groepsbijeenkomsten maakten ook individuele trajecten deel uit van het project.

Zowel in de bijeenkomsten als in de individuele trajecten spraken de deelnemers allemaal over “Plan B”.  Vooraf had men het idee dat het project Duurzame Inzetbaarheid het doel heeft om medewerkers te begeleiden naar een baan buiten de organisatie.

 

Gelukkig hebben de uitkomsten van het project tot nu toe wel anders laten zien.

Met deelnemers hebben we gekeken hoe inzetbaar zij zijn en waar zij op moeten sturen om hun inzetbaarheid te vergroten.

 

Een van hen kwam in dienst na zijn eerste baan bij een ander bedrijf. Hij heeft zich zeer gericht op het groeien in zijn baan: kennis en ervaring opdoen. Nu hij begin 30 is was het project een aanleiding om te kijken of de baan waar hij ‘ingerold’ was ook wel de baan is die hij werkelijk wil. Uitkomst van de analyse en de 3 gesprekken die wij voerden: Hij heeft er – nu zeer bewust – voor gekozen om zijn baan te willen blijven doen (werkgever gelukkig ook blij), maar wel zijn organisatiegevoel te gaan ontwikkelen door deelname aan een projectgroep van de Ondernemingsraad.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s